Хю Хефнър, който през годините превърна пижамата в работно облекло, а

...
Хю Хефнър, който през годините превърна пижамата в работно облекло, а
Коментари Харесай

„Свръхсексуализиран Питър Пан“ или пророк: 14 факта за Хю Хефнър

Хю Хефнър , който през годините превърна пижамата в работно облекло, а половото предпочитание в световна мултимедийна империя, умря на 91-годишна възраст в дома си - имението " Плейбой ", заобиколен от своите близки.

Вижте плейбоя  Хю Хефнър през годините в галерията тук

Животът на Хю Хефнър – мъжът, трансформирал настройките към секса

По мотив гибелта на Хю Хефнър Ройтерс и Асошиейтед прес оферират няколко забавни обстоятелството за създателя на Playboy:

1. Хефнър основава списание Playboy през 1953 година с помощта на сума от 600 $, против която залага мебелите си, и 8000 $, събрани от членове на фамилията му.

2. Създателят на Playboy употребява страниците на списанието , с цел да написа напоителни публикации против цензурата, да споделя задълбочени интелектуални разсъждения и да промотира един по-свободомислещ метод на живот. Списание " Тайм " го назовава " оракул на поп хедонизма "

3. Хю Хефнър е определян и като " свръхсексуализиран Питър Пан " . Създателят на Playboy е прочут с харема си от русокоски - от време на време до седем по едно и също време, които населяват едноименното му имение.
 На 91-годишна възраст умря създателят на списание Guliver/Getty Images
Хефнър е казвал, че през леглото му са минали над хиляда дами, както и че с помощта на хапчето виагра е останал деен полово и след навършването на 80-годишна възраст.

" Никога няма да порасна ", декларира той в изявление за Си Ен Ен, когато е на 82 години.

4. През 1985 година прекарва инсулт , вследствие на който известно време остава отчасти неподвижен и некадърен да приказва. Впоследствие Хефнър се възвръща изцяло.

5. Хю Хефнър е уредил да бъде заровен наоколо до Мерилин Монро - екранната икона и секссивмол, чиито голи фотоси попадат в първия брой на списание Playboy.
Hugh Hefner will be buried in next to Marilyn Monroe, his first cover girl... https://t.co/XH83fA8HeEpic.twitter.com/s40PM056Dg
— LADbible (@ladbible) September 28, 2017 6. Говори се, че Хефнър е пиел до 36 бутилки Pepsi дневно.

7. " Никога не съм гледал на Playboy като на секс списание . Винаги съм го възприемал като начин на живот издание, в което сексът е значим съставен елемент ", споделя Хю Хефнър в изявление за Си Ен Ен през 2002 година.

8. Създателят на списание Playboy преди време декларира, че сексът е " основен мотивиращ фактор в хода на човешката история ". Това разбиране му служи като бизнес модел, съдействал изданието му да процъфти по времето на половата гражданска война.

9. През целия си живот Хю Хефнър е бил буен обожател на киното , наричайки филмите " другото ми семейство ". Всяка седмица той е провел прожекции на кино класики и нови продукции в имението си.

Всяка година на рождения си ден на 9 април Хефнър приканва гостите си да се обличат в стила на 40-те години и им прожектира обичания си филм - " Казабланка ".

10. Хю Хефнър дълго се е надявал животът му да бъде претворен в биографичен филм . През 2011 година даже оказва помощ за написването на сюжет за подобен.
 На 91-годишна възраст умря създателят на списание Guliver/Getty Images
11. Хефнър е плейбой още преди да сътвори списание Playboy . Манията му по зайчетата стартира още в детските му години от одеалце със заешки фигурки.

Години по-късно действителен подвид заек, включен в листата със застрашени животни, е кръстен на негово име: Sylvilagus palustris hefneri.

12. Хю е едвам 9-годишен, когато се захваща с издателски бизнес - разгласява квартален вестник и го продава по едно пени броя. Голяма част от времето му минава в писане и изобразяване.

13. Глобалният път на списание Playboy потегля от кухнята на Хефнър в Чикаго . Първият брой даже няма дата, тъй като Хю се съмнява, че ще има втори.

14. Името на Хю Хефнър попада в Книгата на върховете на Гинес с най-голямата частна скрапбук сбирка. По тематиката Почина създателят на Playboy Хю Хефнър (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР